|
|
-
Recursos bibliográficos en papel y digitales - - libros, artículos de revistas,
ponencias de eventos, etc. -
» Resultado:
3 registros
Registro 1 de 3 |
Autor: |
Ahmed, Haseeb - Call, Douglas R. - Quinlan, Robert J. - Yoder, Jonathan K. |
Título: |
Relationships between livestock grazing practices, disease risk, and antimicrobial use among East African Agropastoralists |
Fuente: |
Environment and Development Economics. v.23, n.1. Beijer Institute of Ecological Economics; Royal Swedish Academy of Sciences |
Páginas: |
pp. 80-97 |
Año: |
feb. 2018 |
Resumen: |
Livestock health is economically important for agropastoral households whose wealth is held partly as livestock. Households can invest in disease prevention and treatment, but livestock disease risk is also affected by grazing practices that result in inter-herd contact and disease transmission in regions with endemic communicable diseases. This paper examines the relationships between communal grazing and antimicrobial use in Maasai, Chagga and Arusha households in northern Tanzania. We develop a theoretical model of the economic connection between communal grazing, disease transmission risk, risk perceptions, and antimicrobial use, and derive testable hypotheses about these connections. Regression results suggest that history of disease and communal grazing are associated with higher subjective disease risk and greater antimicrobial use. We discuss the implications of these results in light of the potential for relatively high inter-herd disease transmission rates among communal grazers and potential contributions to antimicrobial resistance due to antimicrobial use. |
Palabras clave: |
GANADERIA |
SANIDAD ANIMAL |
PASTOREO |
|
Solicitar por: |
HEMEROTECA E + datos de Fuente |
Registro 2 de 3 |
Autor: |
León, Carlos - Soverna, Susana - Espinoza, Cora - Usandivaras, Pablo - Ayciriex, Pedro - Centeno, Beatriz |
Título: |
La sanidad animal en la agricultura familiar |
Fuente: |
Realidad Económica, n.293. Instituto Argentino para el Desarrollo Económico, IADE |
Páginas: |
pp. 93-134 |
Año: |
jul.-ago. 2015 |
Resumen: |
La ganadería es una de las actividades más productivas en el nivel de la agricultura familiar. En todas las regiones del país, de la Puna a la Patagonia, los pequeños productores se dedican a actividades pecuarias, desde la ganadería bovina para carne y leche, hasta animales menores como caprinos, ovinos y porcinos, entre otros. En esta mesa redonda surgirán temas relevantes de la producción ganadera en el marco de la agricultura familiar y se identificarán y analizarán las principales problemáticas relacionadas con la sanidad animal, que en muchos casos constituye una restricción para su crecimiento. |
Palabras clave: |
AGRICULTURA FAMILIAR |
POLITICAS PUBLICAS |
GANADERIA |
SANIDAD ANIMAL |
|
Solicitar por: |
HEMEROTECA R + datos de Fuente |
***
No hay más registros para visualizar ***
>> Nueva
búsqueda
<<
Inicio
|